Руски съд днес глоби с 2 милиона рубли (около 63 000 лева)

...
Руски съд днес глоби с 2 милиона рубли (около 63 000 лева)
Коментари Харесай

Руски съд глоби собственика на Уикипедия заради статии за войната в Украйна

Руски съд през днешния ден санкции с 2 милиона рубли (около 63 000 лева) " Фондация Уикимедия ", притежател на уеб страницата " Уикипедия ", поради публикации, свързани с войната в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Станислав Козловски сподели, че санкцията е била наложена, защото от уеб страницата не са били изтрити текстове, които Русия е поискала да бъдат отстранени. Той добави, че фондацията ще апелира правосъдното решение.

" Все още сме в много мощна съдебно-процесуална позиция, тъй че имаме причина да имаме вяра, че ще успеем реализираме анулация както на тази санкция, по този начин и на тези, наложени през април ", съобщи Козловски.

На 26 април съветски съд санкции " Фондация Уикимедия " с общо 5 милиона рубли за сходни нарушавания.

Двете публикации на съветски език са озаглавени " Ненасилствена опозиция на украинското цивилно население по време на съветската инвазия " и " Оценки на нашествието на Русия в Украйна през 2022 година ".

Козловски сподели още, че има риск броят на делата против " Фондация Уикимедия " да се усили. Много са публикациите в " Уикипедия " за съветската инвазия в Украйна, а делата са единствено три, добави той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР